Čevelj za vse priložnosti.

Pri izbiri pravega čevlja je treba misliti na več dejavnikov, vse pa se začne s pravo velikostjo. Prileganje mora biti popolno, kakovost materialov visoka, tip čevlja pa priložnosti primeren. Prepustite se prijaznemu osebju ALPINA, da vam s svojim znanjem in izkušnjami svetuje pri nakupu čevljev, ki jih boste z velikim veseljem nosili dan za dnem.      

NAJBOLJŠI ČAS ZA NAKUPOVANJE
Za nakup čevljev se raje odločite proti koncu dneva. Takrat boste izbrali najbolj ustrezno velikost, saj stopala po dolgem dnevu rada zatečejo.

OSNOVNA PRAVILA
Izbiranje čevljev zahteva nekaj premisleka. Če so skrbno izbrani, so lahko pika na i celotni podobi, nemalokrat jo celo izboljšajo. Splošno pravilo je, da pisane čevlje kombiniramo s preprostimi oblačili in preproste čevlje z oblačili, polnimi vzorcev ter detajlov.

BARVNA USKLAJENOST
Naj modne smernice govorijo kar hočejo, črna je še vedno najbolj priljubljena barva za obutev –  je vsestranska in enostavna za nošenje. Kljub vsemu pa na barve ne smemo čisto pozabiti, saj lahko našo garderobo zelo poživijo. Tu lahko najdete nekaj enostavnih navodil za izbiranje barv.

ČRNI ČEVLJI se podajo k oblačilom vseh barv; pozorni bodite samo, kadar jih oblečete k pastelnim ali rjavim odtenkom, takrat je dobro ponoviti črno barvo še nekje v detajlu oblačila ali dodatku.


RJAVI ČEVLJI se lahko nosijo z rjavo, bež, oranžno ali zeleno barvo. Vedno bolj je zaželeno kombiniranje kraljevsko modre in čokoladne rjave, a pazite, da najdete pravo ravnovesje med njima. Svetlejši odtenki rjave so dobra izbira tudi za bela poletna oblačila.  

BEŽ ČEVLJI IN ČEVLJI V NEVTRALNI BARVI so videti še posebej dobro zraven belih oblačil in oblačil v pastelnih odtenkih. Čevlji v kožni barvi pa se odlično ujamejo z intenzivno rdečo, vijolično, modro ali zeleno barvo.  

BELI ČEVLJI so poletna različica črnih. Lahko jih kombiniramo z vsemi barvami, dokler ohranjamo pravo ravnovesje barv. Praviloma delujejo najbolje v družbi pastelnih barv.   

SIVI ČEVLJI postajajo vedno bolj popularni, saj je siva videti odlično z večino barv, od črne, modre, rdeče ter vijolične pa vse do rumene.

SREBRNI ČEVLJI so prava izbira za bela, siva ali črna oblačila. Prav tako se lepo podajo k različnim odtenkom modre in vijolične.

ZLATI ČEVLJI dajo nekaj posebnega zeleni, rdeči, modri in drugim močnim barvam. Malce več ravnovesja je potrebnega pri kombiniranju s črno in belo; zlatim, peščenim ali srebrnim odtenkom oblačil pa se je v tem primeru bolje izogniti.

PRAVI PAR ZA VSAKO PRILOŽNOST
Nekatere ženske nosijo visoke pete vsak dan, spet druge samo ob posebnih priložnostih, so pa tudi takšne, ki jih nikoli ne obujejo, saj se najbolje počutijo v nizkih čevljih. Kakor čevlji z visoko peto tudi balerinke nikoli ne gredo iz mode.

VISOKE PETE so za vsako žensko najbolj poseben in nujen del njene garderobe – prava klasika. Tako kot z malo črno obleko je tudi s parom visokih pet enostavno narediti vtis. Ker se salonarji zopet vračajo na sceno, je za vsak slučaj pametno imeti par, ki je udoben, velikost pete pa ravno pravšnja. Z malo vaje se lahko vsaka ženska nauči pravilne hoje v visokih petah. Pri tem je najbolj pomembna prav višina pete, pri kateri se še počutite udobno.

BALERINKE so še vedno zelo popularne ter predstavljajo bližnjico do francoskega šika. Brez težav jih lahko nosimo od jutra do večera ali pa hranimo v torbi, da nas rešijo, ko naša stopala potrebujejo premor od hoje v visokih petah.

POROČNI ČEVLJI so velik del popolne poroke. Poročni dan bo dolg in obstaja velika verjetnost, da boste plesali do poznih večernih ur. Zato mora vsaka bodoča nevesta najprej pomisliti na udobje: prava velikost, prileganje ter takšna višina pete, ki ji bo zagotavljala lahek korak, poln samozavesti. Ko bodoča nevesta izbira svoj par, je nujno, da poročni čevlji poudarijo njen stil. Bogate poročne obleke bodo videti najbolje s preprostimi čevlji, medtem ko bodo čevlji z detajli ali narejeni iz posebnih materialov odlični zraven minimalistične obleke. Bela barva seveda ni edina možnost; intenzivni odtenki ustvarijo prijeten kontrast z belo obleko, lahko se celo ujemajo z barvo poročnega šopka. Pri nevtralnih ali pastelnih poročnih oblekah pa bo najboljši učinek dosežen s čevlji v enaki barvi.

X